• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • vv Eldenia tijdens de zomerstop!

  12 aug 2018
 • Terwijl iedereen genoot van een welverdiende vakantie in binnen- of buitenland is de accommodatie commissie onveranderd actief geweest. Met behulp van betrokken sponsoren en vrijwilligers zijn verschillende grote en kleine onderhoudsklussen uitgevoerd.

  Alle materialen zoals ballen, ballenkooien en trainingsmaterialen zijn weer per team georganiseerd en worden de komende weken uitgereikt aan elk team. Lees hierover het artikel ‘ophalen materialen teams' op deze nieuwspagina.

  De nieuwe kleedkameraccommodatie is door sponsor Woningstoffering Rein&Leon Peters geheel voorzien van een pvc lambrisering. Dat de muren beschermt tegen beschadiging en dus functioneel is voor het behoud van ons vastgoed. In samenwerking met Installatiebedrijf Mark van Mullem zijn in de kleedkamers ventilatieroosters geplaatst en is de oude ventilator vervangen waarmee het vocht beter wordt afgevoerd.

  Op het dak van de tribune is een camera installatie gezet. Deze installatie bestaat uit een 2-tal camera’s die automatisch beelden van wedstrijden maakt. Het ingenieuze systeem is in staat zelf de bal en de spelers te volgen én doelpunten te registreren. Vervolgens maakt het systeem een samenvatting van de gespeelde wedstrijd, die op het tv-scherm in de kantine te zien is. Je kunt dan samen met jouw teamgenoten jullie verrichtingen terugzien. Net als een samenvatting bij Studio Sport. Het camera systeem is ook geschikt om analyses uit te voeren voor het verbeteren van individuele spelers maar ook zeker voor de teamprestaties.

  Het Sportbedrijf Arnhem werkt aan veld 1 (kunstgrasveld) voor een noodzakelijke herkeuring. Bij een verplichte keuring is geconstateerd dat de veldabsorbtie (het stuiteren van de bal) in één van de doelgebieden iets afwijkt van de door de KNVB gestelde norm. Voor nu betekent dit dat er geen KNVB beker- en competitiewedstrijden gespeeld mogen worden op veld 1. Trainingen en oefenwedstrijden zijn wel toegestaan.  De verwachting is dat het veld is hersteld voor aanvang van de eerste bekerwedstrijden.

  Last but not least is door Wegenbouw Arnhem en Groene Vingers, beiden verenigingssponsor, gestart met de aanleg van het panaveld. Eerst zijn de bomen verplaatst en zijn de randen met tegelpad aangebracht. Daarna is de ondergrond verbetert en de toplaag aangebracht. Voor de opening van het panaveld op de 2e editie van de Clubdag (zaterdag 25 augustus) wordt rondom het hekwerk geplaatst. Met de komst van het panaveld gaat een gekoesterde wens in vervulling.

  Zoals we ons verplicht voelen goed om te gaan met onze (bord)sponsoren is er een herverdeling van sponsorborden verricht op veld1. Alle borden zijn daarbij aan de voor- en achterzijde gereinigd.

  Het bestuur bedankt iedereen die, op welke wijze dan ook, een bijdrage heeft geleverd aan de verbeteringen aan onze eigendommen op het sportpark. Aan de leden wordt in ieders belang gevraagd meer aandacht te geven aan het gebruik van de middelen. Deze middelen zijn tenslotte onze eigendommen, dus eigendom van alle leden. En het herstellen en aanvullen kost veel geld. Ondanks dat we hulp krijgen van diverse sponsoren en vrijwilligers blijft het een aanslag doen op de Eldenia bankrekening, terwijl we door allemaal een klein beetje meer op te letten veel kunnen besparen. Voor veld 4 moet een nieuwe grote goal komen omdat we hier zodanig mee zijn omgesprongen dat deze in elkaar zakte. Als je verder kijk hoe we met de pupillen doeltjes op veld 1 en 2 omgaan kun je er op wachten dat ook deze vandaag of morgen de geest geven. Als ze niet nodig zijn gooien we ze gewoon over het hek ipv op de juiste plaats te zetten.

  Ook hebben we zo’n 100 ballen moeten kopen waarvan een deel het afgelopen jaar gewoon verloren zijn geraakt. Door onoplettendheid, niet opzoeken als hij de struiken ingaat of geen melding als hij over het hek gaat. Ook verliezen we ballen door deze na de uitwedstrijd niet meer meee terug te nemen

  Laten we de middelen behandelen zoals we onze eigen middelen behandelen en laten we ons gedragen zoals we thuis ons ook gedragen. Dit scheelt erg veel geld en regenis voor allen en inspanning voor onze vrijwilligers die alles weer moeten herstellen.

  Als bestuur wensen we jullie een hele fijne competitie toe met veel successen en laten we elkaar helpen zuinig te zijn op onze spullen.

  Van het bestuur.