• Van het bestuur

  Start competitie
  In het laatste weekend van september startte de competitie net als afgelopen jaar. In de aanloop naar de start wordt het beker toernooi afgewerkt. Veel teams gebruiken het beker toernooi als een mooie oefen periode. We zijn nu een aantal wedstrijden onderweg en ons vrouwen 1 team heeft een prima start gemaakt door alle wedstrijden te winnen. Heren 1 begon thuis direct met een derby, tegen Arnhemse Boys, maar kon dit niet doortrekken. Zij hebben wel prima wedstrijden gespeeld maar niet altijd gewonnen. Ook bij de selectie teams worden mooie resultaten behaald. Het JO19-1 is voortvarend gestart net als de MO17-1 die in de pilot groep van de KNVB zit en landelijk voetbalt. Zij doen nog steeds mee om de bovenste plaats.

  Bij de pupillen is de competitie na de pilot van onder 9 nu ook van start gegaan met de spelvorm voor onder 10, 11 en 12 jarige. Het betreft een spelvorm waarbij het doel is de kinderen veel aan de bal te laten zijn en vol op met het spel bezig zijn. Het veld is iets kleiner geworden en we spelen 8 tegen 8.  

  Ook nieuw zijn onze voetbalscholen. We kennen dit seizoen 2 nieuwe voetbalscholen bij Eldenia. Op de woensdagmiddag de Vrouwenvoetbal academie Utrecht onder leiding van de hoofdtrainer van vrouwen 1 en op zondag morgen de voetbalschool van oud prof van de Graafschap Ali Ibrahim. Beide scholen zijn een aanvulling op de activiteiten die wij als Eldenia bieden. Bij diverse verenigingen waren als scholen waar onze leden aan deel namen. Nu bieden we dit ook zelf aan.

   Pannaveld
  In de zomer is er ook hard gewerkt aan het complex. Het pannaveld is tijdens de succesvolle 2e clubdag  geopend. Het is een prachtig veldje geworden wat met de inzet van eigen leden en sponsoren tot stand is gekomen. Wat wel jammer is dat niet iedereen er op een juiste wijze mee omgaat. Natuurlijk is het om te voetballen op een kleine ruime en moet je kunnen schieten, maar als we nu al moeten constateren dat de hekken er uit liggen, balken afgebroken zijn en  palen scheef taan dan is dit niet goed. We moeten ons realiseren dat het  pannaveld  van ons allen is en dat we er ook met z’n allen voor moeten zorgen dat het ook heel blijft. Spreek elkaar dan ook aan als men niet juist met dit veld omgaat.

  Ook is er erg hard gewerkt bij de nieuwe kleedkamers deze zomer. Er was al behoorlijk schade ontstaan aan de muren in de gang en kleedkamers. Men gebruikte deze muren om de schoenen af te kloppen, maar daar waren ze niet tegen bestand. In de zomer zijn alle wanden beplakt met PVC door Rein en Leon Peters waardoor het er allemaal weer geweldig mooi uitziet en we weer met trots gebruik kunnen maken van de kleedkamers.

  2e Eldenia Clubdag
  Het is al ruim 2 maanden geleden dat de tweede Eldenia clubdag is gehouden. We kunnen ook nu weer vol trots terug kijken op deze geslaagde dag. Helaas werd deze vroegtijdig afgebroken door een wolkbreuk, maar kunnen nu als stellen dat deze dag als start van het nieuwe seizoen zijn plaatsje verdient heeft. Voor vele teams is het ook echt de start van het seizoen. Op deze dag hebben we naast een activiteit waarbij men moest  samenwerken ook een prima demonstratie training van vrouwen 1 en heren 1 gehad waarbij men actief mee kon doen. Dit werd door iedereen als erg leuk ervaren. Binnenkort hopen we dan ook de nieuwe datum voor de 3e Eldenia clubdag bekend te maken.

  Het Bestuur

rfwbs-slide