• Sillie Dilürü nieuwe trainer van Eldenia VR1

  10 aug 2020
 • Eldenia VR1 presenteert met trots haar nieuwe trainer, Sillie Dilürü. Binnen het vrouwenvoetbal in Nederland een nog onbekende naam, maar de verwachtingen van Eldenia zijn hoog.

  "In onze selectieprocedure was Sillie Dilürü de unanieme keus van zowel de afvaardiging van de speelsters, de technische staf als het bestuur", aldus Wim Hendriks, bestuurslid Voetbalzaken. "We moesten plotseling een nieuwe trainer zoeken, maar wilden dit zeker niet overhaast doen. In de gesprekken en uit de training die hij gegeven heeft, bleek dat we met Sillie hebben we een trainer gevonden, waarmee we met het volste vertrouwen het nieuwe seizoen in kunnen gaan."

  "Voor mij was het fijne gevoel dat ik kreeg in de gesprekken met Eldenia de doorslaggevende reden om in Arnhem aan de slag te gaan", aldus Sillie Dilürü, die dit seizoen Jantien van der Zijden-Wanrooij als assistent naast zich heeft staan.
   
  Dilürü was vorig seizoen nog werkzaam in China als technisch directeur en trainer van Evergrande Football Club in Henan China. Vanwege de corona-pandamie werd zijn contract daar voor twee jaar bevroren. In de periode 2015-2017 was hij trainer/coach van het Nederlandse Beach Soccer team.
   
   
rfwbs-slide