• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Pupillenkamp update

  20 jun 2017
 • UPDATE: Bericht over het Pupillenkamp
  Er zijn een paar kinderen met rode bultjes thuis gekomen die erg jeuken. Het is niet gevaarlijk alleen erg lastig. 
  We hebben contact gezocht met de locatie. Men heeft dit opgepakt en laat dit onderzoeken door de plaatselijke huisarts, ggd en ongedierte bestrijding.Het kunnen ook haartjes zijn van de processie rups die in een aantal bomen aanwezig is op het terrein.
  Als er meer bekend is wat het is dan word er gecommuniceerd via de site en FB.

  Voor de zekerheid wordt geadviseerd de kleding zo heet mogelijk te wassen.

  ------------------------------------------------------------------------------

  Onderstaande schrijven hebben wij vandaag ontvangen van Zonnewende:

  Afgelopen weekend is gebleken dat er zich Eikenprocessierupsen bevinden bij Zonnewende. Wij hebben van diverse ouders en kinderen foto`s ontvangen waarop rode bultjes/vlekjes te zien zijn.

  Naar aanleiding van deze reacties hebben wij maandag direct contact opgenomen met de GGD Hart van Brabant. Op advies van de GGD hebben wij een ongedierte bestrijder laten komen die ook de conclusie eikenprocessierups heeft getrokken.
  De ongedierte bestrijder gaat een rapport opstellen waarin staat dat uit de test is gebleken dat het geen bedwantsen betreft maar de eikenprocessierups. Dit rapport wordt begin volgende week naar de vereniging door gestuurd ter bevestiging.

  Wij vinden het erg vervelend dat u (en of uw kind(eren)) hier hinder van hebben ondervonden tijdens uw verblijf. De GGD Hart voor Brabant heeft ons verwezen naar een webpagina met adviezen. U vindt hier meer informatie:https://www.ggdhvb.nl/milieu-en-veilighe…/eikenprocessierups 

  Bij twijfel of aanhoudende klachtenD contact op te nemen met uw huisarts.