• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Petfles inzameling

  27 okt 2021
 • Met ingang van 1 juli 2021 is het wettelijk verplicht om op petflessen statiegeld te heffen, ook voor ons als voetbalclub Eldenia. Het statiegeld bedraagt € 0,15 per flesje. Dit bedrag wordt door de leverancier aan ons doorberekend.

  Als sportvereniging zijn wij niet verplicht om de lege petflessen in te nemen en een bedrag van € 0,15 terug te geven en dit gaan wij ook niet faciliteren in de kantine. Wij zijn wel een vrijwillig innamepunt. Dat betekent dat we de flesjes wel kunnen verzamelen. (de inzamelbakken hebben wij reeds op ons sportpark staan).lichtblauwe container met rond gat boven in de deksel. Het geld dat dit oplevert voor de club kunnen we besteden ter ondersteuning van diverse doeleinden binnen onze vereniging, eigenlijk een stukje sponsoring voor de vereniging.

  Uiteraard kunt u het flesje ook meenemen en inleveren bij een van de verplichte inleveringspunten, zoals de supermarkten.

  Inmiddels zitten op de meeste petflesjes al statiegeld en waren wij genoodzaakt deze € 0,15 door te rekenen in de verkoopprijs.