• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Licht aan!

  21 okt 2021
 • AAN in het donker

  Het is inmiddels herfst en dus worden de dagen weer korter. Dit betekent dat onze (jeugd-)spelers en -speelsters na een training soms al in het donker naar huis gaan en helaas zijn de wegen rondom ons sportpark niet overal geweldig verlicht... 

  vv Eldenia ziet haar leden graag op de fiets naar de training komen, maar ook graag weer veilig naar huis gaan. Wij vragen dus even de aandacht voor de fietsverlichting.

  Fiets je met fietsverlichting aan, dan verklein je de kans op kleerscheuren. Je valt dan namelijk meer op en ook zie jij de weg voor je een stuk beter. Gelukkig gaan de meeste fietsers goed zichtbaar over straat. Sta jij ook AAN? Op deze pagina ontdek je hoe je meedoet en hoe je anderen helpt veilig thuis te komen. 

  Bijna alle fietsers (95%) vinden het gevaarlijk om in het donker geen verlichting aan te hebben. In het donker en bij slecht zicht is het dan ook verplicht verlichting te voeren. Het gebruik van losse fietslampjes is toegestaan, maar vaste fietsverlichting heeft veel voordelen. Daarom zijn wij hier voorstander van.

  Hoe val jij op?

  Je kan zelf al veel doen om lekker op te vallen in het verkeer.

  1. Zet je fietslicht aan

  Meedoen is makkelijk! Een handige cue is de straatverlichting. Staat deze aan? Dan is het tijd je fietsverlichting aan te zetten. Ook bij regen of mist is verlichting verplicht.

  2. Check je fiets

  Is jouw fietsverlichting en -reflectie in orde? Je controleert het gemakkelijk met de VVN Fietscheck. Is je verlichting kapot? Repareer het zelf of breng je fiets naar de fietsenmaker, zodat je weer veilig onderweg kunt.

  3. Val op met je kleding

  Bij regen, schemering en in het donker valt felle​ of lichtgekleurde kleding het beste op. Reflecterende strips helpen ook om beter op te vallen.