• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Jubilarissen

  9 jan 2019
 • Richard Willems

  Richard is destijds bij Eldenia komen voetballen waar zijn vader trainer was. Na de jeugd is hij bij de senioren gaan spelen in het 4e elftal en dat is inmiddels al weer zo’n 10 jaar en vaak op de rechtsback positie. Niet de meest getalenteerde, maar wel de meest doortastende en vasthoudende back. Richard is vrijwel altijd aanwezig bij de trainingen en partijtjes en is ook wel in voor een goede teamgeest. Dit gaat zelfs zo ver dat hij nu ook zijn 4e elftal voorziet van sponsor kleding met zijn naam Willems Schilderwerken. Ook is hij erg goed in organiseren van teamuitjes, zoals het uitje naar Amsterdam. Feesten en door de geweldige stad trekkend. Kamperen in het Amsterdamse bos, gefietst door de Jordaan en de beroemde kroeg van Bolle Jan bezocht. Helaas bij dat laatste was Richard niet bij omdat hij de groep kwijt was geraakt.

  Ik hoop dat je nog vele jaren als actief spelend lid met veel plezier mag voetballen bij Eldenia. Voor nu bij het jubileum van je 25 jarig lidmaatschap wil ik je benoemen tot lid der Ridderorder en mag ook jou de felbegeerde Eldenia speld opspelden.

   Jan Willem Berger

  Jan Willem jij bent destijds bij Eldenia gekomen omdat je graag wat om handen had. Zo ben je jarenlang degene geweest die er op de zondag voor zorgde dat het KNVB vaandel hing als het eerste thuis speelde, je hielp bij de kassa en bediende het score bord. Voor 2008 was dat nog niet zo makkelijk want toen werkte we nog met nummers die op een schavotje opgehangen moesten worden. Bij elk doelpunt klom Jan Willem de trap op om de score te veranderen. Ik kan me ook nog herinneren dat de score een keer op 10 uitkwam en je even raar stond te kijken want er was maar plaats voor 1 cijfer en we hadden van 0 tot 9. Volgens mij ben je weer bij o begonnen.

  Ook op de zaterdag is Jan Willem vele jaren actief geweest bij de clubhuis dienst. Zo begeleide hij scheidsrechters van buiten naar de kleedkamer en bestuurskamer, controleerde tussen de wedstrijden de kleedkamers en maakt daar waar nodig de boel weer in orde. Ook zorgde hij voor de score lijstjes en het klaarzetten van de doeltjes.

  Voor de het jubileum van je 25 jarig lidmaatschap wil ik je benoemen tot lid der Ridderorder en mag ook jou de Eldenia speld opspelden.


  Henk Roosenboom
  Henk is destijds bij Eldenia gekomen als vrijwilliger. Hij woonde naast Eldenia en zijn kinderen gingen voetballen. Logisch toch. Hij is al jarenlang lid van de jeugdcommissie waar hij ook een fors aantal jaren voorzitter is geweest. Henk is ook scheidsrechter bij Eldenia en coördineert ook de scheidsrechters bij de wedstrijden waar Eldenia voor moet zorgen. Hij begeleidt de nieuwe beginnende scheidsrechters en regelt ook nog opleidingen. Henk houdt ook voor Eldenia een oogje in het zeil wat er op het complex gebeurd.

  Naast zijn rol als scheidsrechter en coördinator is Henk op de zaterdag ook nog erg vaak op het complex te vinden om van alles te regelen wat er te regelen valt naast een wedstrijdje fluiten.

  Henk is ook in de week vaak aanwezig om samen met enkele andere allerlei klusjes op te knappen of voorbereidingen te treffen voor het weekend.

  Voor alle activiteiten en inzet is Henk in 2013 reeds gehuldigd als Ere lid en vandaag maken we hem ridder voor zijn 25 lidmaatschap. Henk ik hoop dat je nog vele jaren met veel plezier hier je vrije tijd invult en wil voor het feit dat je 25 jaar lid bent je benoemen tot lid der Ridderorder. 

  Wim Whien

  Wim is in 1995 lid geworden bij Eldenia, maar niet om te komen voetballen. Zijn zoon kwam hier voetballen en Wim werd steunend lid. Wim maakt de naam steunend lid ook direct waar met daden. Steunend lid kun je zijn door een contributie betalen als een soort donateurschap, maar Wim wilde duidelijk ook actief iets doen. Op de zaterdag actief zijn was wat lastig, omdat Wim in de winkel werkte en op de zaterdagen daar niet gemist kon worden. Toch was hij op de andere momenten dat hij wel vrij had bezig. Wim had vanuit de winkel de beschikking over vele cadeautjes en hebbedingetjes en kwam met het idee deze middels een verloting ten gelde te maken. Hij wilde bij de jeugdtoernooien van Eldenia een verloting met enveloppen doen waarbij zijn spullen als prijs diende. De enveloppen regelde hij vaak bij bedrijven die veranderde van logo naam of adres. Ook misdrukken ed gebruikte hij voor deze verloting. In elke envelop deed hij een kaartje met een prijs of een bedankje of oproep. Zo kreeg de koper van het lot direct te zien of er een prijs was of niet en hoefde men niet tot einde van toernooi te wachten. We weten niet precies hoelang je dit al doet, maar schatten in dat in al die jaren er ruim 200.000 enveloppen zijn gevuld en geplakt. De opbrengst werd besteed aan het pupillenkamp waar je nu 21 jaar begeleider van bent. Van vrijdag avond tot zondag avond op pad met gemiddeld 80 kinderen. Toen het minder ging met de winkel waar Wim werkte en hij meer tijd kreeg ging hij ook meer tijd aan Eldenia geven. Hij werd lid van de jeugdcommissie en is daarom ook op zaterdag met grote regelmaat bij Eldenia te vinden om alles in goede banen te leiden. Hij is al een aantal wedstrijd coördinator voor Eldenia. En of dit allemaal nog niet genoeg is steekt Wim door de weeks ook nog regelmatig de handen uit de mouwen bij vele klusjes die er op ons complex gedaan moeten worden. Wim ik weet zeker dat ik nog zaken vergeten ben waar jij ook je tijd in stopt en waar Eldenia erg veel plezier van heeft. Voor al deze zaken wil ik je namens Eldenia bedanken en wil je met trots benoemen tot Lid van Verdienste van Eldenia en nogmaals erg denkzeggen voor al je werk. We hopen uiteraard dat je dit nog vele jaren kunt doen en wij er van mogen profiteren.

  Naamgeving Pannaveld.

  Sinds deze zomer hebben we een prachtig pannaveld voor de jeugd gekregen. Bijna geheel gerealiseerd door de inspanningen van eigen leden en sponsoren. De jeugd heeft een substantieel deel van de kosten bijeengebracht voor de aanleg en twee grote sponsoren, De groene Vingers ( Erik Bolt) en Arnhemse Wegenbouw ( Andre van de Heuvel) hebben erg veel werk belangeloos verricht.

  Om duidelijk te maken dat het een veld is wat Eldenia gerealiseerd heeft en het bedoeld is voor de jeugd om hier lekker beschermd te kunnen voetballen is er gevraagd vanuit de vereniging om er een naam aan te geven ala de Cruijff court.

  We zijn op zoek gegaan naar een passende naam voor dit veld. Het moest de naam krijgen van een Eldenia lid welke een voorbeeld is voor de voetbalsport. Het hoeft niet alleen een voetballer te zijn die erg goed en technisch is maar ook op basis van inzet, mentaliteit, doorzettingsvermogen  betrokken en stimulerend zijn.

  Wij hebben uiteindelijk gekozen voor een lid, welke bijna 50 jaar lid is, nog steeds bloedfanatiek, betrokken gedreven en  actief is bij het spelletje.

  Het pannaveld zal vanaf nu het Rein Peters Court heten.

  We feliciteren Rein met zijn eigen veldje en hopen dat alle leden van Eldenia door zijn voetbal drive geïnspireerd worden of blijven om het beste uit zich zelf te halen