• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Jeugd teamindeling

  13 jun 2018
 • Het seizoen 2017-2018 zit er bijna op en we hopen dat iedereen een leuk seizoen heeft gehad. Er vinden nog toernooien plaats en een geweldig pupillenkamp en dan zit het er echt op en is het tijd om naar de vakantie uit te kijken.

  Ook zijn we alweer volop bezig om de teams voor het volgend seizoen in te delen. Dat is een heel proces en van diverse ontwikkelingen afhankelijk. We vinden het belangrijk dit zo zorgvuldig mogelijk te doen.

  Zo moeten de selectieteams weer ingedeeld worden door middel van spelersrapportages beoordelen en  selectietrainingen. Er moet ook overleg met betrokken trainers gevoerd worden. Maar we moeten ook weten wat we precies aan spelers in huis hebben. Zo zijn er elk jaar weer kinderen die stoppen met voetbal, of kinderen die zich juist aanmelden voor het voetbal. Ook kunnen kinderen overschrijving aanvragen naar een andere club, of juist van een andere club naar Eldenia toe komen om te voetballen. We weten pas op 15 juni wanneer de overschrijvingstermijn van de KNVB verlopen is, welke mutaties we hebben op het gebied van spelers. Wij hebben daarna nog een dag of 10 nodig om alle teams rond te hebben.

  Er moeten ongeveer 348 jongens en 160 meisjes in een team geplaatst worden en dat gaat ook vaak om moeilijke keuzes maken door trainers en leiders.  Niet iedereen zal het dan ook met alle keuzes eens zijn maar dat zullen we altijd houden.

  Selectieteams kunnen eventueel eerder bekend zijn doordat de betreffende trainers dit aan de kinderen/ouders persoonlijk bekend maken.

  Het streven is om alle teams voor 1 juli duidelijkheid te geven op de website van V.V. Eldenia.

  Jeugdcommissie v.v. Eldenia