• Hoe om te gaan met een positieve test op corona

  10 sep 2020
 • Het corona virus is nog lang niet weg en komt nog steeds vaker voor. Ook in onze eigen omgeving privé, maar ook bij Eldenia. We willen hierbij dan ook aangeven wat te doen bij positieve gevallen. Deze regels zijn in samenspraak met GGD, NOC/NSF en bestuur Eldenia opgesteld. 

   

  1. Bij klachten altijd thuisblijven en eventueel laten testen. Je blijft thuis tot de uitslag bekend is. Je meldt dit aan je trainer. Indien een positieve test punt 3. 
  2. Als er in de familie of naaste omgeving iemand positief getest is. De GGD start een contact onderzoek en geeft aan wat de contacten moeten doen.  
   1. Dit kan zijn niets. Je hoeft dan ook niemand te informeren en kunt gewoon naar Eldenia.  
   2. Het kan zijn dat de GGD aangeeft dat je je moet laten testen. Dit moet je dan doen en tot de uitslag er is kun je niet naar Eldenia. Meldt dit wel bij de trainer. Voor het team heeft het geen consequenties.  
   3. De GGD geeft aan dat je 10 dagen in quarantaine moet. Vraag direct ook of het consequenties heeft voor je team. Indien er voor het team consequenties zijn meldt dit dan bij de trainer en de secretaris van Eldenia secretaris@eldenia.nl. Nu gaat punt 3 in werking. Je gaat samen met team in quarantaine. Heeft het geen consequenties voor het team dan ga je alleen de aangegeven tijd in quarantaine.  
  3. Indien je positief getest bent krijg je van de GGD verdere instructies en vragen tbv van het contact onderzoek. De trainingen voor het team worden per direct opgeschort in afwachting wat de GGD aangeeft. Je meldt dit en de instructies van de GGD aan de trainer en aan de secretaris van Eldenia secretaris@eldenia.nl. Dit kan zijn dat er een periode van thuisquarantaine plaats moet vinden voor gehele team of dat er voor het team geen gevolgen zijn. Indien het team in quarantaine moet worden de trainingen afgelast en zal Eldenia bij de KNVB aangeven dat er een positieve test is en aangeven dat team in quarantaine is. De KNVB beslist wat er met de wedstrijd gebeurt, we kunnen niet als Eldenia de wedstrijd aflassen of verplaatsen. 

  Het is van groot belang dat je altijd aan de trainer en de secretaris van Eldenia secretaris@eldenia.nl meldt als je in aanraking bent gekomen met het virus of het virus hebt. De meldingen zullen vertrouwelijk worden behandeld binnen de doelgroep. Het is ook belangrijk goed na te blijven denken over de contacten binnen het team (kleedkamer, doelpunt vieren, reserves, vervoer auto ed). Dit om een zo nauwkeurig mogelijk contactonderzoek van de GGD mogelijk te maken. 

  Laten we er met z'n allen voor zorgen dat het virus buiten het team en buiten Eldenia blijft en ook zo ver mogelijk van de mensen, en zeker de kwetsbare, in onze thuisomgeving. 

rfwbs-slide