• vv ELDENIA
  Al ruim 75 jaar een begrip
  in Arnhem en omstreken

 • Geen coronapas nodig voor sporten in buitenlucht.

  4 nov 2021
 • Een coronatoegangsbewijs (CTB) wordt toch niet verplicht voor de amateursport in de buitenlucht. Het kabinet wilde dat per 6 november invoeren voor zowel sporters als publiek, maar na druk uit de Tweede Kamer ziet het daarvan af. Voor de binnensport blijft de aangekondigde maatregel wel gelden.

  De experts van het Outbreak Management Team adviseerden het kabinet afgelopen week om het CTB in te voeren voor sportbeoefening ‘met name daar waar het binnensport betreft’. OMT-voorman Jaap van Dissel legde woensdag uit dat het volgens het OMT vooral belangrijk is het aantal contacten terug te brengen, maar zei ook dat “we uit het verleden weten dat bij buitensport de risico's veel minder zijn dan bij binnensport”.

  Marc van den Tweel, algemeen directeur van NOC*NSF is blij dat de Tweede Kamer woensdag de discussie over het belang van sport aanzwengelde: “Het is goed om te zien dat zoveel Kamerleden bij het kabinet aandacht hebben gevraagd voor het averechtse effect dat een CTB-plicht voor de amateursport op de volksgezondheid zou hebben. Sport is immers onderdeel van de oplossing voor de gezondheidscrisis. Sporten moet je juist aanmoedigen en niet beperken.”

  In onze kantine geld het volgende,

  1. Haalt u drinken en of iets lekkers of wilt u gebruik maken van het toilet, en ga je direct naar buiten is er geen coronatoegangsbewijs (CTB)nodig.

  2. Wilt u binnen plaats nemen dat is mogelijk maar zijn wij genoodzaakt om uw coronatoegangsbewijs (CTB) te vragen en te scannen steekproefsgewijs zal controle plaats vinden. We hopen allemaal op jullie medewerking.

  Laten we er met ons alle voor zorgen dat het coronavirus zich niet verder verspreidt!

   

  Het Bestuur.